top of page
logo cspc gri menta.png
sigla_edited.jpg
EABCT.png
logo_h_mobile_edited.png
TCC SI TULBURARILE DE COMPORTAMENT ALIMENTAR
Modele și intervenții evidence-based

Sâmbătă, 18 mai

Ore 9:00 - 18:00 

Institutul Național de Statistică

Bd. Libertatii 16, Bucuresti Sector 5, București

CSPC, împreună cu ARTCC și SITCC vă invită la seminarul "TCC și tulburările de comportament alimentar. Modele și intervenții evidence-based", realizat cu susținerea EABCT. Acest eveniment este primul dintr-o serie de cinci seminaredeschise tuturor profesioniștilor sănătății mentale, fiecare dedicat unei tulburări specifice.   

 

Medicul și psihoterapeutul Riccardo dalle Grave, director al Departamentului de Tulburări de Alimentație al spitalului Villa Garda va ilustra pe scurt bazele teoretice și modalitatea de aplicare a  CBT-E (Enhanced Cognitive Behavior Therapy) în cazul tulburărilor de alimentație.  

CBT-E se bazează pe o teorie cognitiv-comportamentală transdiagnostică, este un tratament evidence-based creat în anii 2000 de către centrul CREDO (Centre for Research on Disemniation, Oxford) adaptabil oricărui tip de tulburare de alimentație, potrivit pentru pacienți de diferite vârste (adolescenți sau adulți) și pentru diferite tipuri de setting (tratament intensiv, ambulatorii etc.)

Dalle-Grave-1-284x300.jpeg

RICCARDO DALLE GRAVE

Speaker

Medic și psihoterapeut, specialist în alimentație și endocrinologie, este Directorul Departamentului de Tulburări de Alimentație al Spitalului Villa Garda. Colaborează din 2005 cu Universitatea din Oxford la adaptarea tratamentului CBT-E pentru tulburările de alimentație. Formator la mai multe școli di psihoterapie acreditate în Italia,  își desfășoară activitatea de supervizor în Italia, Norvegia, Elveția și Statele Unite. 

 

PROGRAM

  1. Teoria cognitiv-comportamentală transdiagnostică a tulburărilor de alimentație 

  • Credințe și valori specifice pacienților cu tulburări de alimentație. 

  • Interpretarea cognitivă a diferitele manifestări clinice a tulburărilor de alimentație. 

  • Factori suplimentari de menținere a tulburării: perfecționismul clinic, autostima scăzută de bază, dificultățile interpersonale. 

 2. Prezentarea modelului teoretic: CBT-E 

  • Un tratament multistep: modificări în funcție de pacient și setting 

  • Dovezi ale eficacității tratamentului CBT-E

3. CBT-E în practică: cele 4 etape

  • Etapa 1: Pregătirea pacientului pentru terapie. Explicația tulburării și a proceselor care ajută la menținerea acesteia.

  • Etapa 2: Bilanțul terapiei. Proiectarea, împreună cu pacientul, a următoarei etape a terapiei. 

  • Etapa 3: Procesele centrale de menținere a patologiei. Modulul „imagine corporală”; Modulul „restricții cognitive ale dietei”; Modulul „evenimente, emoții și alimentație”; Modulul „stări mentale și pași înapoi”

  • Etapa 4: Încheierea corectă a terapiei în cazul pacienților subponderali. Încheierea corectă a terapiei cu pacienții adolescenți. Proceduri de reducere a riscului de recădere. 

ÎNSCRIERE

PERIOADA DE INSCRIERE

18 Martie 2019 -15 Mai 2019

 

COSTURI

In perioada 18 martie - 18 aprilie 2019  Oferta Early-Bird – 160 lei.

In perioada 15 aprilie – 15 mai 2019, costul cursului este de 210 lei.

 

MODALITATE DE PLATA 

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro. 

 

CREDITE COLEGIUL PSIHOLOGILOR

Seminarul este acreditat de Colegiul Psihologilor (10 credite). Dacă doriți să primiți credite pentru participare, după ce ați achitat biletul, vă rugăm să vă înscrieți aici:

40580907_1235533349921908_63900817033852

Nota referitoare la datele cu caracter personal: Datele introduse in acest formular, impreuna cu informatiile despre biletele cumparate, vor fi transmise organizatorului evenimentului, fiindu-i necesare pentru emiterea facturii fiscale. Apasand butonul de mai jos, iti exprimi acordul ca aceste date sa-i fie transmise.

bottom of page