top of page

Dependențe afective și violența de gen

4 martie 2022  / Orar 10-17 / Platforma Zoom

Capacitatea de a construi relații sănătoase este una dintre cele mai importante și, în același timp, dificile din viață. Aproximativ una din trei persoane este victima unei forme de violență în relații, de la cele mai vizibile, cum ar fi abuzul fizic, până la cele mai ascunse, cum ar fi abuzul verbal, psihologic și emoțional. Astăzi suntem conștienți de modul în care aceste forme de maltratare sunt tipice relațiilor de dependență emoțională patologică. Această afecțiune, pe termen lung, poate compromite bunăstarea persoanei în unele sau în toate domeniile importante ale vieții, precum munca, studiul, prietenii și familia, iar în cazuri extreme îi poate pune în pericol viața, atunci când relația degenerează din cauza violențelor și abuzurilor comise. În ciuda acestor consecințe negative, victima rămâne prizoniera relației. Ce se întâmplă în mintea persoanei cu o dependență emoțională? Ce gânduri și comportamente o determină să rămână în această relație din care i se pare că nu se poate desprinde?

11-12-25-26 februarie 2021-5.png

Bazat pe literatura de specialitate și cu ajutorul multor exemple și cazuri clinice, webinarul va încerca să răspundă la aceste întrebări abordând problema violenței de gen ca problemă socială determinată de starea de dependență afectivă patologică.

Vor fi identificate și discutate cauzele și problemele cu care dependența emoțională este adesea corelată, pentru a ajunge la o nouă perspectivă și anume aceea de a o considera, pentru prima data, o afecțiune transversală diverselor tulburări de personalitate și care este prezentă la nivel interpersonal.

În final, va fi prezentat un model cognitiv al dependenței afective în termeni de obiective, credințe și cicluri interpersonale și, prin exerciții practice, va fi prezentată intervenția cognitiv-comportamentală pentru reducerea efectelor asupra sănătății mintale.

Seminarul este în curs de acreditare de catre Colegiul Psihologilor.

Seminarul va beneficia de traducere simultană în limba română. 

pugliese-600x400.jpeg

Dr. Erica Pugliese

Speaker

Psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental.

Președinte al Asociației Millemé - Violență de gen și dependențe afective.

Profesor de Psihologie Comunitară la Universitatea Guglielmo Marconi.

Desfășoară activități clinice și de cercetare pe tema dependențelor emoționale și a violenței de gen în cadrul Asociației de Psihologie Cognitivă din Roma.

 

PROGRAM

10.00–10.30 Prezentarea obiectivelor cursului și introducerea notiunilor de bază;

10.30–12.00 Dependența emoțională patologică: veriga indispensabilă;

Consecințele dependenței emoționale: violența de gen în relațiile intime;

Exemple de cazuri clinice.

12.00-12.30 PAUZĂ

12.30–14.00 Profilul psihopatologic al dependentului emoțional: rolul conflictelor nevrotice.

Modelul cognitiv al dependențelor afective patologice.

14.00–15.00 PAUZĂ

15.00–17.00

Tratamentul CBT al dependențelor afective patologice:

Faza Initiala: Evaluare Clinica si Psihoeducație – Exercițiu;

Faza intermediară și finală: De la dependență la independență afectivă – Exercițiu.

ÎNSCRIERE

Pentru a participa, vă rugăm să completați formularul de mai jos. Înscrierea va fi considerată definitivă după achitarea taxei de participare. Factura va fi emisă după achitarea taxei, pe adresă completată de dumneavoastră în formularul de mai jos. 

COSTURI

Tarif redus, pâna la 15 ianuarie: 320 RON.  

După 15 ianuarie, taxa de participare este de 400 RON. 

MODALITATE DE PLATA 

Plata poate fi efectuată prin transfer bancar la înscriere sau cel târziu până pe 1 martie 2022, precizând numele participantului și al cursului. 

Beneficiar: CENTRUL PENTRU STUDII DE PSIHOTERAPIE

COGNITIVA METIS S.R.L.

IBAN: RO34BTRLRONCRT0449637501

Banca Transilvania Ag. Piata Amzei

bottom of page