top of page

Terapia centrata pe compasiune: grup de supervizare

27 ianuarie 2023 - ore 15-17 / Platforma Zoom

CSPC, împreună cu Scoala de Psihoterapie Cognitiva Italiană si Compassionate Mind Italia vă invită la noul nostru grup de supervizare bazat pe terapia centrată pe compasiune. Grupul va fi condus de Dr. Nicola Petrocchi si este deschis tuturor colegilor din domeniul sănătății mintale (psihologi, psihiatri, psihoterapeuți).  

Ne vom întâlni o data pe luna, începând  cu 27 ianuarie, pe platforma Zoom. Pentru fiecare ședința numărul minim este de 10 participanți.  

Grupul se va desfasura în limba engleza si nu va fi înregistrat din motive de privacy. 
TERAPIA CENTRATĂ PE COMPASIUNE.png
Ce este Terapia centrata pe compasiune?

Compassion Focus Therapy (CFT), în limba română „Terapia centrată pe compasiune”, este o abordare psihoterapeutică recentă care face parte din psihoterapia comportamentală cognitivă bazată pe mindfulness sau din așa-numita "a treia generație" de CBT.

CFT a fost creată de Paul Gilbert (2005), profesor de psihologie la Universitatea din Derby din Anglia, care a dedicat numeroși ani cercetărilor științifice despre vinovăție, rușine și autocritică, pe care le-a considerat elemente trans-diagnostice, comune multor tulburări psihologice. În prezent, CFT este utilizată cu succes pentru tulburarea de stres posttraumatic, psihoză, tulburări afective, tulburări alimentare și dureri cronice.

Terapia centrată pe compasiune (CFT) oferă o explicație a psihopatologiei și a menținerii acesteia bazată pe dezechilibrul dintre trei sisteme de reglare emoțională prezente în creierul nostru (legate de pericol, căutarea stimulilor și siguranța). Propune un proces de schimbare (reechilibrare a sistemelor emoționale) care are loc prin activarea și antrenarea  unui sistem motivațional innascut (compasiune) conectat la sistemul de îngrijire. Activarea acestui sistem produce o schimbare a pacientului, care adesea nu este posibilă doar prin intervenția directă asupra convingerilor sale disfuncționale. Se știe că unii pacienți, autocritici și cu sentimente de vinovație, nu obțin rezultate prin terapia cognitivă standard: deși sunt în măsură să înțeleagă lipsa de logică a gândurilor lor disfuncționale negative (despre ei înșiși, despre lume sau despre viitor), ei continuă  să se învinovățească și să se acuze.

Dott.-Nicola-Petrocchi-Psicologo-e-Psico

Dr. Phd Nicola Petrocchi

Speaker

DR. PhD NICOLA PETROCCHI, psiholog și psihoterapeut cognitiv comportamental, profesor adjunct de psihologie la Universitatea John Cabot (Roma). După mai bine de 7 ani de colaborare cu Paul Gilbert, a fondat Compassionate Mind Italia, singura asociație recunoscută de fundația engleză pentru difuzarea, cercetarea și instruirea în Terapia centrată pe compasiune (CFT). Nicola este un supervizor CFT atât în contextul italian, cât și în cel internațional și a condus numeroase cursuri experiențiale împreună cu Paul Gilbert.

TAXA DE PARTICIPARE

Taxa de participare este de 250 RON. 

ÎNREGISTRARE

Pentru a participa la grupul de supervizare va invitam sa completați formularul de mai jos. Înregistrarea va fi considerată definitiva după achitarea taxei de 250 RON. 

bottom of page